Terrarium

U prostoru od 180 m² smjestilo se 20 terarija s oko dvadesetak vrsta egzotičnih životinja.

Kajman
(Paleoschus palpebrosus)

Kajmani spadaju u rod krokodila, ima ih pet vrsta, žive u rijekama, a među njima se ističe obični kajman i četiri podvrste.

Hrane se ribom, vodenim pticama, krupnim glodavcima, kornjačama i domaćim životinjama. Nesu jaja koje oprezno čuva ženka u gnijezdu.

Kraljevski piton
(Python regius)

Neotrovna je zmija podrijetlom iz Afrike. Dužina tijela joj je između 1 i 1,5 m, relativno je mirnog i staloženog temperamenta. Ukoliko krenete s privikavanjem na dodir dok je zmija mlada, imate velike šanse za uspjeh.

Iguana
(Iguana iguana)

Iguane su rod gmazova čiji pripadnici nastanjuju tropska područja Kariba, Srednje i Južne Amerike. Rod iguana obuhvaća dvije vrste — Iguana iguana (zelena iguana) i Iguana delicatissima (mala iguana).

Iguane mogu dostići dužinu od 1,5 m i težinu od 10 kg. Veći su primjerci zabilježeni, ali oni su prilično rijetki.

Jemenski kameleon
(Chamaeleo calyptratus)

Kameleoni (Chamaeleonidae) su porodica životinja iz reda ljuskaša. Opisano je oko 160 različitih vrsta, koje se dijele u dvije potporodice.

Gotovo su sve vrste ugrožene u svojim prirodnim staništima, zbog čega su pod zaštitom Washingtonskog sporazuma o zaštiti vrsta.

Leopard gekon
(Eublepharis macularis)

Dolazi s područja Afganistana, Irana, Pakistana i Indije, a naseljava pustinje i suhe travnjake. Jede žive kukce, ali i voće poput papaje, manga i kivija. Voda mu uvijek mora biti dostupna, iako ćete ga rijetko vidjeti da ju pije.

Zelena vodena agama
(Physignathus cocincinus)

Ili kineski vodeni zmaj je vrsta guštera koja živi u tropskim šumama jugoistočne Azije. Vodena agama je gušter koji u prosjeku naraste 60 cm, a iznimno veliki primjerci mogu doseći i do 80 cm.